Tuesday, April 17, 2007

Skinka och ostpaj


Pajdeg
(räckte till fyra små pajer)

4 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
2 msk krossade linfrön
0,5 dl rapsolja
250 g kesella lätt (1%)
1 ägg

Blanda ihop allt, ägget sist. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Tryck eller kavla ut till pajformarna och nagga. Förgrädda ca 10 minuter i 250 grader.

Skinka och ost
300 g skinka
en liten purjolök
2 dl matlagningsgrädde eller mjölk (jag använde lättmjölk)
2 dl grovriven ost (17%)
2 ägg
peppar och salt

Skär skinkan och purjolöken och bryn ihop det i stekpannan i lite olja. Häll i pajskalet. Vispa ihop resten av ingredienserna till stanningen och häll över fyllningen. Grädda ca 20 minuter i 250 grader.

No comments: