Tuesday, April 17, 2007

Blåbär och hallonscones

Recept från nLife.se


Ger 6 stycken små

Ingredienser
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk flytande honung (jag använde lite mindre)
  • 0,12 dl rapsolja
  • 0,5 ägg
  • 1 dl mild lätt youghurt (jag använde med vaniljsmak)
  • 0,5 dl hallon och blåbär (frysta blev det här)
  • 1 tsk kanel (knappt)

Gör så här
  • Sätta ugnen på 200 grader.
  • Blanda i hop mjöl, bakpulver och honung.
  • Arbeta samman olja och ägg.
  • Rör tillsammans äggblandningen, mjölblandningen och yoghurt.
  • Häll sist i bären och rör till en slät smet.
  • Blir den tjock så späd med någon msk vatten.
  • Klicka ut matskedsstora klickar på en bakplåtspapper-klädd plåt.
  • Strö kanel över.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

No comments: