Tuesday, April 17, 2007

Spenat och fetaostpaj


Pajdeg
(räckte till fyra portionspajer)

4 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
2 msk krossade linfrön
0,5 dl rapsolja
250 g kesella lätt (1%)
1 ägg

Blanda ihop allt, ägget sist. Låt vila ca 30 minuter i kylen. Tryck eller kavla ut till pajformarna och nagga. Förgrädda ca 10 minuter i 250 grader.

Spenat, fetaost och skinka
400 g lättstuvad spenat
150 g fetaost i tärningar (10%)
150 g skinka
2 dl matlagningsgrädde eller mjölk (jag använde lättmjölk)
2 dl grovriven ost (17%)
2 ägg
peppar och salt

Varva spenat, fetaosten och skinkan i pajskalet. Vispa ihop resterande ingredienser till stanningen. Häll över och grädda på 175 grader ca 30-40 minuter.

No comments: