Thursday, May 3, 2007

Kycklingpaj

Recept från Jessica

Låt inte den långa beskrivningen hindra er från att pröva en supergod paj!
Pajdegen fungerar fint att bara lägga i en springform och grädde och ha som bröd till maten.

Pajdeg

Ingredienser
  • En kokt mosad potatis
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lättmjölk
Gör såhär

  • Blanda allt till en deg. Den blir rätt lös.
  • Tryck ut allt i en pajdeg, gärna med blöta händer då det går mycket lättare.
  • Nagga degen och förgrädda på 225grader i ca 8 minuter.
Fyllning

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 2-3 hg champinjoner (i konservburk. OBS. spara spadet!)
  • 1-2 gula lökar
  • 1 röd + 1 grön paprika
  • olja att steka i
Gör såhär
  • Bena ur kycklingen och skär i bitar
  • Skär svampen i mindre bitar
  • Hacka lök och paprika i tärningar
  • Fräs champinjoner, lök och paprika

Stuvning

Ingredienser
  • 3 msk margarin
  • 3 msk vetemjök
  • 3 dl buljong + svampspad (jag hade kycklingbuljong)
  • 2 dl matlagningsgrädde (5%)
  • 2 msk sherry
  • salt och peppar

Gör såhär
  • Fräs mjöl + margarin i en stor kastull
  • Späd med buljong och grädden
  • Häll i kryddor och sherryn
  • Tillsätt lökfräset och kycklingen och smaka av.
  • Krydda eventuellt mer
  • Häll i pajdegen och grädde tills det fått färg (ca 20 min), på 225 grader

No comments: