Låt inte den långa beskrivningen hindra er från att pröva en supergod paj!
Pajdegen fungerar fint att bara lägga i en springform och grädde och ha som bröd till maten.
Pajdeg
Ingredienser
- En kokt mosad potatis
- 1,5 dl dinkelmjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl lättmjölk
- Blanda allt till en deg. Den blir rätt lös.
- Tryck ut allt i en pajdeg, gärna med blöta händer då det går mycket lättare.
- Nagga degen och förgrädda på 225grader i ca 8 minuter.
Ingredienser
- 1 grillad kyckling
- 2-3 hg champinjoner (i konservburk. OBS. spara spadet!)
- 1-2 gula lökar
- 1 röd + 1 grön paprika
- olja att steka i
- Bena ur kycklingen och skär i bitar
- Skär svampen i mindre bitar
- Hacka lök och paprika i tärningar
- Fräs champinjoner, lök och paprika
Stuvning
Ingredienser
- 3 msk margarin
- 3 msk vetemjök
- 3 dl buljong + svampspad (jag hade kycklingbuljong)
- 2 dl matlagningsgrädde (5%)
- 2 msk sherry
- salt och peppar
Gör såhär
- Fräs mjöl + margarin i en stor kastull
- Späd med buljong och grädden
- Häll i kryddor och sherryn
- Tillsätt lökfräset och kycklingen och smaka av.
- Krydda eventuellt mer
- Häll i pajdegen och grädde tills det fått färg (ca 20 min), på 225 grader
No comments:
Post a Comment