Thursday, May 3, 2007

kycklingfilé med grönsaker, pesto och balsamsås

Receptet kommer från Ebba

2 port.

Ingredienser
  • 2 kycklinfiléer
  • 6 tsk pesto (basilika från ICA)
  • 1 zucchini (min var mellanstor)
  • 1 ½ paprika
  • 2 röda lökar

Gör såhär
  • Skiva zucchinin, paprikan och löken, lägg på en plåt.
  • Salta och peppra (jag använde havssalt) och ringla på olivolja.
  • Skjutsa in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 - 25 minuter.
  • Bryn kycklingfiléerna i lite smör i en stekpanna, salta och peppra.
  • Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och skjuts in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
  • Vid servering: Lassa på med grönsaker och lägg en kycklingfilé på vardera tallriken.
  • Ta så mycket pesto du vill (för mig räckte det med 3 tsk gott och väl). Servera med sås.

Balsamsås

4 port.

Ingredienser
  • 2 dl grädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 vitlöksklyftor

Gör såhär
  • Skala vitlöksklyftorna.
  • Blanda grädde, balsamvinäger och kycklingfond i en kastrull.
  • Pressa ner vitlöken och låt koka upp.
  • Låt såsen sjuda utan lock några minuter tills den kokat ihop.
  • Krydda med salt och peppar och håll varm till servering.

No comments: