2 port.
Ingredienser
- 2 kycklinfiléer
- 6 tsk pesto (basilika från ICA)
- 1 zucchini (min var mellanstor)
- 1 ½ paprika
- 2 röda lökar
Gör såhär
- Skiva zucchinin, paprikan och löken, lägg på en plåt.
- Salta och peppra (jag använde havssalt) och ringla på olivolja.
- Skjutsa in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 - 25 minuter.
- Bryn kycklingfiléerna i lite smör i en stekpanna, salta och peppra.
- Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och skjuts in i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Vid servering: Lassa på med grönsaker och lägg en kycklingfilé på vardera tallriken.
- Ta så mycket pesto du vill (för mig räckte det med 3 tsk gott och väl). Servera med sås.
Balsamsås
4 port.
Ingredienser
- 2 dl grädde
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 2 vitlöksklyftor
Gör såhär
- Skala vitlöksklyftorna.
- Blanda grädde, balsamvinäger och kycklingfond i en kastrull.
- Pressa ner vitlöken och låt koka upp.
- Låt såsen sjuda utan lock några minuter tills den kokat ihop.
- Krydda med salt och peppar och håll varm till servering.
No comments:
Post a Comment