Receptet kommer från Jessica
Det finns hur många lika många recept på smörgåstårta/bakelser som det finns människor skulle jag tro.
Här kommer mitt lätta recept på smörgåsbakelse med skinka och frukt.
Bröd
- Jag hade ett halvgrovt osötat färdigskuret bröd ( Pågen Energi)
Fyllning
- Minifraiche
- Lätt majonäs
- (eventuellt vispad lättgrädde)
- Tärnad skinka (exempelvis ändbitar av rökt skinka)
- Tärnad ananas
- Tärnat skalat äpple
- Ananasjuice
Garneringsförslag
- Kokt ägg
- Räkor
- Skinka
- Lättost
- Sallad
- Tomat
- Gurka
- Ananas
- Citron
- Dill
- Någon form av röra för att få garneringen att fästa lättare (ex. minifraiche, vispad lättgrädde och lättmajonäs)
- Blanda ihop fyllningen, allt utan ananasjuicen.
- Pensla på ananasjuicen på ena sidan av varje brödskiva (förrutom översta).
- Bred på fyllningen och lägg på en brödskiva emellan varje lager (går förståss att göra olika fyllningar men jag var lat och fyllde med samma på två lager)
- Låt gärna brödet stå fyllt i kylen över natten för att det riktigt ska safta till sig.
- Skär bort kanterna på brödet om du inte redan gjort det.
- Smöra in alla sidorna på bakelserna med någon röra (minifraiche, vispad lättgrädde och lättmajonäs till exempel).
- Garnera efter eget tycke.
- Ha gärna lite sallad till, då smörgåsbakelserna inte rymmer så mycket garnering.
No comments:
Post a Comment