Sunday, February 11, 2007

Smörgåsbakelse med skinka och frukt

Receptet kommer från Jessica




Det finns hur många lika många recept på smörgåstårta/bakelser som det finns människor skulle jag tro.

Här kommer mitt lätta recept på smörgåsbakelse med skinka och frukt.

Bröd

  • Jag hade ett halvgrovt osötat färdigskuret bröd ( Pågen Energi)

Fyllning
  • Minifraiche
  • Lätt majonäs
  • (eventuellt vispad lättgrädde)
  • Tärnad skinka (exempelvis ändbitar av rökt skinka)
  • Tärnad ananas
  • Tärnat skalat äpple
  • Ananasjuice

Garneringsförslag
  • Kokt ägg
  • Räkor
  • Skinka
  • Lättost
  • Sallad
  • Tomat
  • Gurka
  • Ananas
  • Citron
  • Dill
  • Någon form av röra för att få garneringen att fästa lättare (ex. minifraiche, vispad lättgrädde och lättmajonäs)
Gör så här:
  • Blanda ihop fyllningen, allt utan ananasjuicen.
  • Pensla på ananasjuicen på ena sidan av varje brödskiva (förrutom översta).
  • Bred på fyllningen och lägg på en brödskiva emellan varje lager (går förståss att göra olika fyllningar men jag var lat och fyllde med samma på två lager)
  • Låt gärna brödet stå fyllt i kylen över natten för att det riktigt ska safta till sig.
  • Skär bort kanterna på brödet om du inte redan gjort det.
  • Smöra in alla sidorna på bakelserna med någon röra (minifraiche, vispad lättgrädde och lättmajonäs till exempel).
  • Garnera efter eget tycke.
  • Ha gärna lite sallad till, då smörgåsbakelserna inte rymmer så mycket garnering.

No comments: