Friday, February 23, 2007

Tacopaj

Recept från Jessica



Pajdeg
  • En kokt mosad potatis
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lättmjölk

Gör så här:

  • Blanda allt till en deg. Den blir rätt lös.
  • Tryck ut allt i en pajdeg, gärna med blöta händer då det går mycket lättare.
  • Nagga degen och förgrädda på 225grader i ca 8 minuter.

Fyllning
  • 400 g blandfärs (eller nötfärs)
  • 1 stor lök, hackad
  • Runt 5 stora champinjoner, i småbitar
  • En burk majs, eller fryst majs (runt 140g)
  • En burk tacosås
  • Lite vatten
  • En halv buljongtärning, kött
  • Lita aromat och pepparmix
  • En halv burk minifraiche
  • Lite riven lättost, 17%, runt 2dl

Gör så här:
  • Bryn köttfärs och lök.
  • Häll på champinjonerna så att de blir brynta och sist majs.
  • På med tacosåsen, kryddor och buljongtärning.
  • Häll i lite vatten i tacosåsburken och få ut den sista såsen.
  • Koka ihop så att röran inte är alltför blöt.
  • Blanda minifraichen och osten, röran blev tjock.
  • Häll i köttfärsröran i skalet och försök sedan få ut oströran över hela köttfärsen.
  • In i ugnen tills det fått fin färg.

2 comments:

Unknown said...

Vill du att degen ska gräddas finare så låt pajen stå färdig naggad i kylen i en halvtimme innan gräddning. Ska fungera på dom flesta pajdegar, har inte testat på just den du har skrivit in där.

yllet said...

Hej Jessica!
Jag vet inte om det går att använda men här: http://yllet.filosoferar.se/blogg/recept.html
har jag lagt lite recept. Alla är sådana jag äter som viktväktare..
Hittar du något du vill ha får du gärna lägga in det, jag vet inte hur jag ska länka till ett speciellt recpet..