Thursday, February 1, 2007

Våffla, med morötter och spenat

Grundreceptet kommer från nLife.se, med småändringar

Det här receptet ger ca 6 våfflor.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 stora morötter
  • 1 dl fryst spenat (lite tinad och avrunnen)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1/2 dl fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
Gör såhär
  • Vispa i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om.
  • Riv morötterna och häll ner dem i smeten tillsammans med spenaten.
  • Ta fram en annan skål och blanda dinkelmjöl, vetemjöl, linfrön havregryn, citronskal och salt.
  • Tillsätt blandningen i äggsmeten och rör om.
  • Pensla ett våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna.
  • Servera gärna med en köttfärsröra till.

No comments: