Det här receptet ger ca 6 våfflor.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 stora morötter
- 1 dl fryst spenat (lite tinad och avrunnen)
- 3 dl vatten
- 2 dl dinkelmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk krossade linfrön
- 1/2 dl fiberhavregryn/nakenhavre
- 1/2 tsk salt
- 3 msk rapsolja
- Vispa i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om.
- Riv morötterna och häll ner dem i smeten tillsammans med spenaten.
- Ta fram en annan skål och blanda dinkelmjöl, vetemjöl, linfrön havregryn, citronskal och salt.
- Tillsätt blandningen i äggsmeten och rör om.
- Pensla ett våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna.
- Servera gärna med en köttfärsröra till.
No comments:
Post a Comment