Sunday, March 4, 2007

Cashew chicken nuggets

Recept från Leila Lindholm på Tv4

Bild från tv4:s hemsida
Cirka 10 portioner

Ingredienser
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 6 dl saltade cashewnötter
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär kycklinglårfiléerna på 3 bitar.
  • Häll mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar.
  • Vispa upp äggen och häll i djup tallrik.
  • Hacka cashewnötterna fint och häll på en tredje tallrik.
  • Doppa kycklingbitarna i mjöl, sedan i ägg och sist i nötterna och lägg dem på en oljad plåt.
  • Stek i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Servera gärna ris och curry nam-nam dipp till
Tips!
Om någon är allergisk mot nötter kan man byta ut dem mot ströbröd blandat med kokosflingor. Det här är en jättegod vardagsrätt till familjen.

No comments: