Cirka 10 portioner
Ingredienser
- 900 g kycklinglårfilé
- 2 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 6 dl saltade cashewnötter
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
Gör så här:
Om någon är allergisk mot nötter kan man byta ut dem mot ströbröd blandat med kokosflingor. Det här är en jättegod vardagsrätt till familjen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kycklinglårfiléerna på 3 bitar.
- Häll mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar.
- Vispa upp äggen och häll i djup tallrik.
- Hacka cashewnötterna fint och häll på en tredje tallrik.
- Doppa kycklingbitarna i mjöl, sedan i ägg och sist i nötterna och lägg dem på en oljad plåt.
- Stek i ugnen i cirka 20 minuter.
- Servera gärna ris och curry nam-nam dipp till
Om någon är allergisk mot nötter kan man byta ut dem mot ströbröd blandat med kokosflingor. Det här är en jättegod vardagsrätt till familjen.
No comments:
Post a Comment