Sunday, January 28, 2007

Festlimpa med jordnötter och kokosmjölk

Detta recept är hämtat från nLife.se.




Ingredienser

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/2 dl krossat linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 dl hela jordnötter, saltade
  • 1/2 dl hela valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 1 1/2 dl naturell lättyoghurt
  • 1 dl vatten

Gör så här
  • Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
  • Rör sedan ner kokosmjölk, yoghurt och vatten. Blanda väl och låt vila 30 minuter i kyl.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en limpform med lite olivolja. (Jag bröade med lite dinkelmjöl också)
  • Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt.
  • Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma.
  • Ta ur brödet och låt det svalna på galler.

No comments: