Sunday, January 28, 2007

Limpan med russin och nötter

Detta recept kommer ifrån nLife.se



Ingredienser
  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 dl mild lättyoghurt
  • 1 rivet rött äpple
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja

Gör så här
  • Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna.
  • Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och oljan.
  • Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa.
  • Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen.
  • Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma.
  • Ta ut brödet och låt det svalna på galler.

No comments: