- 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
- 6 dl dinkelmjöl
- 1/2 dl solroskärnor
- 1/2 dl krossat linfrö
- 1 dl sultanrussin
- 1 dl hackade hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 2 nypor flingsalt
- 4 dl mild lättyoghurt
- 1 rivet rött äpple
- 2 msk flytande honung
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna.
- Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och oljan.
- Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa.
- Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen.
- Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma.
- Ta ut brödet och låt det svalna på galler.
No comments:
Post a Comment