Detta recept kommer ifrån Jessica
2 port
Ingredienser
- 150 g griskött av skinka el. bog
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitkål, ca 150 g
- 1 msk margarin
- 1 tsk curry
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 krm paprikapulver
- 2 krm ingefära
- 1 krm vitlökssalt
- ½ buljongtärning
- 2 dl vatten
- ½ dl lätt creme fraiche
- 1 tsk soja
- (1 äpple -helst rött)
- 2 tsk vetemjöl + vatten
- 1/4 paprika till garnering
Gör såhär
- Skär köttet i strimlor
- Skala och skär löken i tärningar eller skivor
- Strimla vitkålen
- Fräs curryn i 1 msk margarin i en stekpanna (el. gryta)
- Lägg i lök och vitkål. Rör om och låt fräsa ca. 1 min
- Lägg köttet i stekpannan
- Tillsätt salt och kryddor. Rör om
- Tillsätt buljongtärning, vatten, lätt creme fraiche och soja
- Låt grytan koka ca 15 min. Rör om då och då
- (Dela äpplet, kärna ur det och skär det i tärningar)
- Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det under omrörning
- (Tillsätt äppeltärningarna)
- Låt grytan koka 3-5 min
- Skär paprikan i strimlor och strö över.
- Servera till kokt fk. ris och sallad eller stekpannebröd
No comments:
Post a Comment