Tuesday, March 6, 2007

Blåbärstarteller

Recept från Jessica

4 st eller en stor pajdeform

Pajdeg
  • 150 g malen mandel
  • 125 g smör
  • 1 msk fruktsocker
Fyllning:
  • 150 g blåbär
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk fruktsocker

Gör så här:
  • Mixa samman mandel, smör och fruktsocker till en pajdeg.
  • Tryck ut i fyra tartellformar eller i en stor form, ca 20-22 cm i diameter.
  • Klä in kanterna med folie och baka i ugnen på 150 grader, ca 10 minuter.
  • Rör samman blåbären, majsstärkelse och fruktsocker.
  • Fördela i pajformarna och grädda ytterligare 10 min på 175 grader.
  • Låt svalna av och servera gärna med en klick grädde (eller vaniljvisp som jag tänker har till istället då det både är godare och lättare)

No comments: