Sunday, March 4, 2007

Fiskfilé med currysås

Recept från Yllet

Ingredienser
  • 400 g Hokifilé (eller annan vit fisk)
  • 1 påse saffran blötlagd i 4 msk lättmjölk
  • Chilipulver
  • Salt & peppar
Sås
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 tsk curry
  • Gurkmeja
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl lättmjölk (drygt)
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg fisken i form och häll över saffransmjölken
  • Strö över chilipulver, salt och peppar
  • Låt koka under aluminiumfolié i ugn i ca 20 minuter
  • Värm margarinet, tillsätt curry och gurkmeja
  • Låt fräsa ett par miuter
  • Tillsätt mjölk och mjöl och låt småputtra i 2-3 minuter
  • Smaka av med salt och peppar. Såsen blir stark
  • Servera med ris och sallad

No comments: