Sunday, March 4, 2007

Havrebröd

Recept från Yllet

Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 1 l vatten
  • 4 tsk salt
  • 4 msk olja
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ca 1,8 l vetemjöl
Gör så här:
  • Rör ut jästen i lite av det kalla vattnet
  • Tillsätt resten av vattnetm salt, olja, havregryn, olja, linfrön och solrosfrön
  • Låt svälla i 15 minuter
  • Rör om och tillsätt mjölet, men spar en-två dl vetemjöl till utbakningen
  • Låt jäsa i en timme
  • Ta upp degen och knåda den smidig och resterande mjöl
  • Forma 4 limpor som får jäsa 30 minuter
  • Skår limporna och grädda i 225 grader i 25 minuter

No comments: