Ingredienser
- 5 dl mjölk eller vatten
- 50 g jäst
- 50 g flytande margarin
- 2 stora morötter, finrivna
- 1 tsk salt
- 2 msk ljus eller vit sirap, eller socker
- 4 dl vetemjöl
- 8 dl dinkelmjöl
- Jäs degen i 30 min i bunken.
- Knåda lätt, och platta ut i långpanna ( 30*40 cm), smord eller med bakplåtspapper ( rekommenderas då brödet kändes flottigt när jag haft smord form).
- Skär degen med mjölad kniv i lagom stora bitar, nagga degen.
- Jäs 30 minuter igen.
- Grädda i mitten av ugnen 15-20 min eller när brödet fått fin färg. Jag har max haft 15 min iaf.
1 comment:
Jag har ett supergott recept på kyckling och ädelostwraps som du får ta med om du vill!
http://baggiolina.blogspot.com/2007/03/sndagsmiddag.html
Post a Comment