Thursday, March 22, 2007

Olika sortes pajdeger

Recepten kommer från SysterStorhjärta

Recepten är beräknade på 4 portioner.

Pajdeg med kesella 5,5 points per portion

  • 2dl vetemjöl
  • ½dl grahamsmjöl
  • 125g kesella lätt
  • 50g flytande margarin
  • 2msk vatten
  • 1krm salt
Gör så här
  • Blanda alla ingredienser och låt degen vila i kylskåp, minst en halvtimme.
  • Klä en pajform och förgrädda skalet ca 7min i 200 grader.

Pajdeg av ris 3 points per portion
  • 2½dl råris
  • 1 ägg
  • 2dl riven ost, max 17%

Gör så här
  • Koka riset enl förpackningen.
  • Lägg det i en skål för att svalna.
  • Blanda i ägget och osten.
  • Tryck ut smeten i en lätt smord form, klä även kanterna.
  • Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15min.

Pajdeg av potatis 3,5 points per portion
  • 750g kok potatis (rester funkar perfekt)
  • 1tsk salt
  • 1msk olja eller flytande margarin
  • 1dl vetemjöl
Gör så här
  • Pressa potatisen.
  • Blanda med salt, olja och mjöl.
  • Tryck ut i pajform.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 200grader till degen fått fin färg.

No comments: