Recepten är beräknade på 4 portioner.
Pajdeg med kesella 5,5 points per portion
- 2dl vetemjöl
- ½dl grahamsmjöl
- 125g kesella lätt
- 50g flytande margarin
- 2msk vatten
- 1krm salt
- Blanda alla ingredienser och låt degen vila i kylskåp, minst en halvtimme.
- Klä en pajform och förgrädda skalet ca 7min i 200 grader.
Pajdeg av ris 3 points per portion
- 2½dl råris
- 1 ägg
- 2dl riven ost, max 17%
Gör så här
- Koka riset enl förpackningen.
- Lägg det i en skål för att svalna.
- Blanda i ägget och osten.
- Tryck ut smeten i en lätt smord form, klä även kanterna.
- Förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 15min.
Pajdeg av potatis 3,5 points per portion
- 750g kok potatis (rester funkar perfekt)
- 1tsk salt
- 1msk olja eller flytande margarin
- 1dl vetemjöl
- Pressa potatisen.
- Blanda med salt, olja och mjöl.
- Tryck ut i pajform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200grader till degen fått fin färg.
No comments:
Post a Comment