Thursday, March 22, 2007

Torsk med het tomatsalsa och pasta

Recept från SysterStorhjärta

1 port = 8 points

Ingredienser
  • 150 g torsk eller hokifilé
  • 1 msk vetemjöl
  • salt, peppar
  • 1 tsk flytande maragarin
  • 1/2 rödlök
  • 1/4 pepparfrukt
  • 4-5 cocktailtomater
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1/2 tsk olja
  • 1 tsk vatten
  • valfri mängd kokt pasta
Gör så här
  • Skala och skiva löken tunt.
  • Ta bort kärnorna på pepparfrukten och hacka den fint.
  • Dela tomaterna i mindre bitar.
  • Blanda olja, vinäger och vatten i en skål.
  • Lägg i tomat, pepparfrukt och lök.
  • Skär fisken i mindre bitar, strö över salt och lägg dem i en plastpåse men mjölet och skaka om.
  • Stek fisken i maragrinet, häll tomatsalsan över och låt puttra samman.
  • Servera med pasta och sallad.

No comments: