Ingredienser
Pajdeg
- Dinkelmjöl 3-4dl
- flytande milda 3-6msk
- vatten (ca 2-3 msk)
- 1 block 10% Fetaost
- 300 gr färska champinjoner
- 150 gr max 10% salami
- kryddor/örter
- 2 ägg
- mjölk
- tomater
- vitlöksklyfta
Gör så här
Pajdeg
- Blanda ihop mjöl, smör + lite vatten till pajdeg.
- Tryck ut i pajform och förgrädda 5-8 min på 200 grader
- Stek svamp i vitlök, häll sedan på salamin och bryn på svag värme
- Riv fetaost och strö på pajskalet så det osten kommer underst, sedan på med salamin och svampen
- Blanda äggen med en skvätt mjölk till stanning, i med örter efter smak + salt
- Häll över stanningen och sist på med vitlökklyftor och tomathack
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.
No comments:
Post a Comment