Wednesday, March 21, 2007

Salami, feta och champinjonspaj

Recept från SvenskEngelsk


Ingredienser
Pajdeg
  • Dinkelmjöl 3-4dl
  • flytande milda 3-6msk
  • vatten (ca 2-3 msk)
Fyllning
  • 1 block 10% Fetaost
  • 300 gr färska champinjoner
  • 150 gr max 10% salami
Stanning
  • kryddor/örter
  • 2 ägg
  • mjölk
  • tomater
  • vitlöksklyfta

Gör så här
Pajdeg
  • Blanda ihop mjöl, smör + lite vatten till pajdeg.
  • Tryck ut i pajform och förgrädda 5-8 min på 200 grader
Fyllning
  • Stek svamp i vitlök, häll sedan på salamin och bryn på svag värme
  • Riv fetaost och strö på pajskalet så det osten kommer underst, sedan på med salamin och svampen
Stanning
  • Blanda äggen med en skvätt mjölk till stanning, i med örter efter smak + salt
  • Häll över stanningen och sist på med vitlökklyftor och tomathack

  • Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.

No comments: