Sunday, March 4, 2007

Skagenfisk

Recept från Yllet

Ingredienser
  • 450 gr vit fisk
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 1 burk champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk olja
  • citronpeppar
  • citronsaft
  • dill
  • gräslök
  • Potatis till servering
Gör så här:
  • Fräs löken i olja i en gryta
  • Tillsätt morötter och svamp och låt fräsa ett par minuter
  • Tärna fisken och lägg ner den i grytan
  • Smula över buljongtärningen och häll på vatten
  • Ha i kryddorna, utaom dillen och gräslöken
  • Låt koka tills fisken är klar, strö över gräslöken och dillen
  • Servera med potatis och sallad

No comments: