Sunday, March 4, 2007

Thaimarinerad fläskfilé

Recept från Yllet

4 portioner

Ingredienser
  • 500 fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 burk champinjoner
  • 1 röd chili
  • 1 burk böngroddar
  • 1 msk Touch of taste Thai kycklingfond
  • ½ lime
  • 2 msk sesamfrön
Mariand
  • 4 msk Touch of taste Thai kycklingfond
  • ½ dl olja
  • 2 msk balsamvinäger
Gör så här:
  • Blanda marinaden
  • Skiva fläskfilén och låt den dra i marinaden i några timmar
  • Finhacka chilin, stimla purjolöken och fräs tillsammans med svampen
  • Tillsätt böngroddar, finden och juicen från limen.
  • Lägg upp på fat och håll varmt medans du steker fläskfilén
  • Lägg köttet över grönsakerna och strö över sesamfrön.
  • Servera med ris och grönsallad

No comments: