Thursday, March 22, 2007

Örtkryddad festfilé

Receptet kommer ifrån SysterStorhjärta

4 portioner
Ugn 225grader


Ingredienser
  • 2tsk flytande margarin
  • 500g fläskfilé
  • peppar, salt
  • 1dl grönsaksbuljong
  • 10-20 färska champinjoner
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 burk fraiche Franska örter
  • Klyftpotatis
Gör så här
  • Hetta upp 1 tsk av matfettet och bryn snabbt filén väl runtom.
  • Peppra och salt.
  • Häll buljongen runtom och låt köttet eftersteka under lock 20-25min (skär ett snitt och se att det är genomstekt).
  • Tärna under tiden svampen och låt den få puttra i resten av fettet och det egna spadet. Den ska koka in helt.
  • Krydda med lite örtsalt.
  • Skiva och lägg upp köttet i en samlad rad mitt på ett rymlig ugnsfat.
  • Bred ut svampen ovanpå, klicka på fraiche och sätt in i ugnen 3-4min (Köttet ska inte vara inne för länge, det är redan färdigstekt)
  • Servera med hemmagjord klyftpotatis och sallad.

No comments: