4 portioner
Ugn 225grader
Ingredienser
- 2tsk flytande margarin
- 500g fläskfilé
- peppar, salt
- 1dl grönsaksbuljong
- 10-20 färska champinjoner
- ½ tsk örtsalt
- 1 burk fraiche Franska örter
- Klyftpotatis
- Hetta upp 1 tsk av matfettet och bryn snabbt filén väl runtom.
- Peppra och salt.
- Häll buljongen runtom och låt köttet eftersteka under lock 20-25min (skär ett snitt och se att det är genomstekt).
- Tärna under tiden svampen och låt den få puttra i resten av fettet och det egna spadet. Den ska koka in helt.
- Krydda med lite örtsalt.
- Skiva och lägg upp köttet i en samlad rad mitt på ett rymlig ugnsfat.
- Bred ut svampen ovanpå, klicka på fraiche och sätt in i ugnen 3-4min (Köttet ska inte vara inne för länge, det är redan färdigstekt)
- Servera med hemmagjord klyftpotatis och sallad.
No comments:
Post a Comment