Sunday, March 4, 2007

Svensk moussaka

Recept från Yllet

Köttfärssås
Ingredienser
  • 400 g nötfärs
  • 2 morötter
  • 500g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • Salt, peppar, oregano, cayennepeppar
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl vatten

Gör så här:
  • Gör en köttfärsås med ingredienser ovan
Ingredienser
  • ca 1 kg potatis, skalade och skivade
  • VV:s ostsås med lite extra mjölk och ost i
  • Lite fetaost att smula över
Gör så här:
  • Häll lite av ostsåsen i en ugnsfast form.
  • Lägg sedan ett lager potatis och ett lager köttfärs över.
  • Fortsätt att varva så tils formen är full.
  • Smula fetaost över och grädde i 200 grader i ca 50 minuter (tills potatisen känns mjuk)
Tips: Givetvis kan man göra en egen ostsås. Jag spädde med extra mjölk och ost för jag tyckte att det såg lite ut.

No comments: